Ljetna priča iz Benčića

Organizator: Gradska knjižnica Rijeka

U Art kvartu Benčić od 17. lipnja do 31. srpnja održat će se “Ljetna priča iz Benčića”, nova manifestacija gradskih ustanova u kulturi i partnera koji donosi više od 100 različitih događanja za sve uzraste.

Raspoloživi termini događanja

Datum početka i završetka događanja

17.06.2024. - 31.07.2024.
Ograničen broj mjesta!

Vrijeme početka događanja

Nije dostupno

Trajanje (sati)

Nije dostupno

Početna cijena

Nije dostupno

Organizatori Ljetne priče iz Benčića su Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Art-kino i Muzej grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke te cijelog niza suradnika i partnera. Novu manifestaciju pokrenule su ustanove u kulturi koje djeluju u art-kvartu “Benčić”.

Iz bogatog programa organizatori ističu brojne radioničke susrete za sve generacije pa će se tako održavati radionice obnove stolica, sadnje povrća, slikanja, bit će tu i tematskih šetnja za građane, predstava za djecu, razna predavanja i razgled izložbi.

Eksperimentirat će se i s formom autorskih susreta u jutarnjim satima i to na neobičnim mjestima unutar Art kvarta Benčić, a građani će moći poslušati zanimljiva predavanja o znanstvenim temama i povijesti Rijeke.

Dio Ljetne priče iz Benčića bit će i dječji festival Tobogan, koji će se održati od 26. lipnja do 6. srpnja.

Iz Gradske knjižnice Rijeka poručuju kako će korisnici knjižnice od 26. lipnja pa kroz naredne ljetne mjesece moći posuditi pet knjiga odjednom, u odnosu na četiri koje mogu posuditi tijekom godine. Također, knjižnica će organizirati i posebne čitateljske izazove poput ljetnog čitateljskog maratona koji će nagrađivati pažljive korisnike American Cornera Rijeka.

Cjelokupni program Ljetne priče iz Benčića dostupan je na web stranici Gradske knjižnice Rijeka.